Екоексперимент: як зменшити негативний вплив забрудненого повітря на здоров’я

2 Січня, 2018
Posted in Новини
2 Січня, 2018 admin

Екоексперимент: як зменшити негативний вплив забрудненого повітря на здоров’я

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, забруднення повітря – один з основних факторів ризику для нашого здоров’я. Знижуючи рівень забруднення повітря, можна уникнути таких хвороб, як інфаркт, інсульт, захворювань серця, а також уникнути виникнення раку легенів і гострих респіраторних захворювань.

Про те, що не можна палити багаття з листя, палити в недозволених місцях і викидати сміття, де заманеться, – ми знаємо вже давно. Але не завжди в такій ситуації можна вберегти себе від негативного впливу навколишнього середовища. Адже обов’язково знайдеться хтось, хто захоче спалити листя або викинути сміття в недозволеному місці. Але все ж є кілька способів, за допомогою яких повітря можна зробити чистішим.

1. В будинку повітря очищайте за допомогою фільтрів або кондиціонерів.

2. В автомобілі використовуйте функцію подачі переробленого повітря, замість повітряного клапана, який подає повітря ззовні. Так в салон буде потрапляти очищене повітря з меншим вмістом шкідливих для здоров’я речовин.

3. Не займайтеся пробіжками і тренуваннями на тротуарах поблизу проїжджої частини. На відкритому повітрі спортом краще займатися вранці або ввечері. Вчені довели, що саме високе забруднення повітря – при сонячному промінні. Таким чином, денні тренування краще проводити в спортзалі або в будь-якому іншому закритому приміщенні. Так вдасться уникнути впливу самого шкідливого забруднення.

4. Вживайте якомога більше рідини. Вода має детокс-ефект і «вимиває» мікроби з організму.

Джерело: https://uk.etcetera.media