Держекоінспекція виявила перевищення норм забруднення Дарницькою ТЕЦ і скидання в Канівське водосховище

20 Грудня, 2017
Posted in Новини
20 Грудня, 2017 admin

Держекоінспекція виявила перевищення норм забруднення Дарницькою ТЕЦ і скидання в Канівське водосховище

Держекоінспекція виявила перевищення норм забруднення Дарницькою ТЕЦ і скидання в Канівське водосховище – Семерак
Міністр екології і природних ресурсів України Остап Семерак заявляє, що позапланова перевірка Державної екологічної інспекції виявила перевищення норм забруднення Дарницькою теплоелектроцентраллю (ТЕЦ) і скидання в Канівське водосховище.

“Ці перевірки, які здійснила Державна екологічна інспекція міста Києва і центральний апарат, підтверджують перевищення викидів у повітря і скидання в Канівське водосховище”, – сказав міністр на прес-конференції в Києві в середу.

Він зазначив, що триває перевірка Держекоінспекцію шлаковідводів, які викликають занепокоєння.

“Уже зараз очевидно, що Міністерство природи може повністю підтримати позицію киян про те, що це підприємство є серйозним забруднювачем, яке створює екологічну напругу в Києві. Держекоінспекція за результатами перевірок подає документи на анулювання відповідних дозволів”, – сказав О.Семерак.

Міністр додав, що міністерство готове допомогти Києву в тому, щоб вивести це підприємство на дотримання екологічних нормативів.

Як повідомлялося, Дарницька ТЕЦ встановленою електричною потужністю 160 МВт підконтрольна бізнесменові Анатолію Шкрібляку через ТОВ “Євро-Реконструкція”. Станція спалює і газ, і вугілля.

Джерело: http://ua.interfax.com.ua