Вплив навколишнього середовища на здоров’я. Ситуація у світі

2 Вересня, 2020 admin

Вплив навколишнього середовища на здоров’я. Ситуація у світі

Згідно з новими оцінками ВООЗ, 23% всіх випадків смерті в світі – приблизно 12,6 мільйона в рік – пов’язані з такими екологічними ризиками, як забруднення повітря, води і ґрунту, вплив хімічних речовин, зміна клімату та ультрафіолетове випромінювання.

Очікується, що в міру переселення в міста все більшого числа людей в пошуках кращих можливостей ця проблема буде посилюватися. Сьогодні 1 з 2 людей живе в місті. До 2050 року це частка зросте до двох осіб з трьох. Міста не користуються репутацією здорових середовищ для життя. Інтенсивний транспортний рух, обмежені зони зелених насаджень, забруднення повітря, шум – все це згубно впливає наше здоров’я.

Близько 8,2 мільйона випадків смерті, пов’язаних з впливом навколишнього середовища, що становить майже 67%, викликані такими неінфекційними захворюваннями, як інсульт, хвороби серця, рак і хронічні респіраторні захворювання. Ці випадки смерті відбуваються головним чином через повітря, яким ми дихаємо. Майже всі міста світу задихаються через забруднення повітря.

Незважаючи на це, більшість випадків смерті, пов’язаних із забрудненням навколишнього середовища, можна запобігти.

, , ,