На Дніпропетровщині розробили платформу для онлайн-моніторингу чистоти повітря

5 Серпня, 2020
5 Серпня, 2020 admin

На Дніпропетровщині розробили платформу для онлайн-моніторингу чистоти повітря

У Дніпропетровській області розробили платформу для онлайн-моніторингу чистоти повітря.

Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” голова Дніпропетровської обладміністрації Олександр Бондаренко, на платформі в реальному часі відображатиметься інформація з 59 автоматичних станцій, розташованих у найбільших містах області: Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Павлограді, Нікополі, Покрові, Жовтих Водах та Зеленодольську.

Перевірити поточний стан атмосферного повітря можна буде і на сайті, і в мобільному застосунку.

Наразі платформа створена, відбувається “докрутка” інтерфейсу і технічне тестування. Проект створено на замовлення Дніпропетровської обладміністрації та облради.

Розробники планують поетапне доопрацювання і розвиток проекту. Після офіційної презентації в області передбачено інформаційну кампанію, щоб донести населенню дані про можливості платформи.

Стратегічна мета проекту: оперативно отримувати інформацію про забруднення, реагувати на неї і вже за підсумками 2020 року знизити рівень забруднень на 10-15%.

За словами Бондаренка, екологія – входить у ТОП-5 найбільш гострих проблем області. Для поліпшення ситуації з початку 2020 року діє, зокрема, спеціальна програма з ліквідації джерел радіаційних забруднень у Кам’янському. За підтримки Єврокомісії та уряду Норвегії передбачено будівництво контрольованих територій і майданчики для зберігання забруднених матеріалів на Придніпровському хімзаводі, а також оснащення вентиляцією державної лабораторії “Бар’єр”.