15 травня – Всесвітній День Захисту Клімату

15 Травня, 2020
15 Травня, 2020 admin

15 травня – Всесвітній День Захисту Клімату

Вперше підвищення концентрації парникових газів в атмосфері обговорювалося на світовому рівні в 1992 році на Самміті Землі в Ріо-де —Жанейро. Представники понад 180 країн світу підписали Рамкову конвенцію ООН про зміну клімату. Ця угода визначила загальні принципи дій держав, спрямовані на стабілізацію парникових газів в атмосфері на тому рівні, який не загрожує кліматичній системі Землі глобальним антропогенним впливом.

Сьогодні можна зі впевненістю сказати, що значні кліматичні зміни вже відбуваються. Дослідження свідчать, що клімат України, протягом останніх десятиліть вже почав змінюватися (температура та деякі інші метеорологічні параметри відрізняються від значень кліматичної норми) і згідно результатів моделювання – для території України в майбутньому продовжуватиметься зростання температури повітря та відбуватиметься зміна кількості опадів протягом року.

Кожен з нас на своєму рівні повинен вживати заходи з адаптації до змін клімату. Якщо ми не розпочнемо активно діяти, то вже незабаром наблизимось до тої межі, коли глобальну зміну клімату зупинити буде вже неможливо і наше життя у майбутньому буде під загрозою.

,