Поліція використовуватиме супутникові знімки для розкриття злочинів проти довкілля – Держкосмагентство

14 Травня, 2020 admin

Поліція використовуватиме супутникові знімки для розкриття злочинів проти довкілля – Держкосмагентство

Національний центр управління та випробувань космічних засобів та Державне космічне агентство планують співпрацювати з нацполіцією щодо розкриття та упередження злочинів проти довкілля, злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків та контрабанди.
Про це повідомляє пресслужба Держкосмагентства, пише mind.ua

Зазначається, що спеціалісти центру управління та випробувань космічних засобів уже допомогли у розслідуванні причин пожеж у Чорнобильській зоні та злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків.

Під час квітневих пожеж кожного дня фахівці центру надавали детальні дані, супутникові знімки територій та аналітику, що дало можливість поліції швидко встановити осередки, час та збитки від пожеж в Чорнобильській зоні.

Окрім того, завдяки даним дистанційного зондування земної поверхні, нацполіції вдалось встановити території ймовірного вирощування наркотичних речовин на сході України, а також місце, час та судна,  причетні до забруднень виключної морської економічної зони держави.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко виклав у соцмережу фото, зроблене Національним космічним агентством, на якому видно, звідки йде дим, яким затягло Київ. Дим став результатом масштабних лісових пожеж у Житомирській області, а не в зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС.

, ,