Київський зоопарк показав життя тварин під час карантину: фото

1 Травня, 2020
Posted in Новини
1 Травня, 2020 admin

Київський зоопарк показав життя тварин під час карантину: фото

Хоча Київський зоопарк у зв’язку з карантинними заходами зачинено, проте тварини почувають себе добре.

Про це повідомили у пресслужбі Київського зоопарку, пише  Вечірній Київ.


Тварини почуваються нормально, гуляють та граються, як і зазвичай. Горила Тоні дивується відсутності відвідувачів, які його розважали за склом, тож сам підходить до вікон і виглядає назовні. Співробітники більше спілкуються із мешканцями, роблять, як зазвичай, всі необхідні процедури. Наприклад, слон Хорас звик до щомісячного педикюру, а леви – до «полювання» на заховане у дуплах та кущах м’ясо.

У зоопарку зазвичай йде зустрічний процес: відвідувачі роздивляються тварин, а тварини спостерігають за відвідувачами. Тварини звикли до людей на доріжках та сприймають їх, як частину природи навколо. І тепер навіть визирають зі своїх вольєрів на дивно порожній парк.


Тварини стали більш цікавими, підходять впритул до скла чи каменів навколо вольєра. Виглядають за огорожу, роздивляючись далекі поодинокі фігури співробітників. Особливо це помітно по приматах та копитних, а також хижаках. І лише рептилії та птахи відносяться до відсутності людей байдуже.

Як мешканці зоопарку зустріли весну?

Тварини живуть за своїм сезонно-погодним графіком. Тож, незалежно від наявності відвідувачів, пелікани, лебеді та фламінго повернулися на свої рідні озера, ведмеді вийшли з барліг та бавляться у відкритих вольєрах, а слон, кенгуру, жирафи та інші теплолюбиві мешканці насолоджуються теплим весняним сонечком.

Усі тварини харчуються за раціонами, які розроблено зоологами та ветеринарами. До них входять сезонні овочі та фрукти, зелена маса, свіжі гілки тощо. Наприклад, лемури смакують зеленою вербою.

Як вплинув карантин на роботу працівників зоопарку та закупівлю кормів? 


Відповідно до міських та урядових розпоряджень та з огляду на рекомендації спеціалістів, більшу частину працівників, що виконували адміністративні функції, перевели на віддалену роботу. Також максимально підмінили на змінах технічних та зооспівробітників передпенсійного та пенсійного віку.


Корми закуповуються за річними контрактами, які укладаються після торгів у системі «ПрозоРРо» необхідні тваринам харчі вже замовлені на початку року. Підрядники поставляють їх великими порціями. Технічні служби та автогосподарство працюють у плановому режимі.
























Фото надані пресслужбою Київського зоопарку