У Переяславі через спалювання трави згоріло 4 гектари лісу

3 Квітня, 2020
3 Квітня, 2020 admin

У Переяславі через спалювання трави згоріло 4 гектари лісу

Люди запалили суху страву, однак через сильний вітер втратили контроль над стихією і вогонь перекинувся на ліс.

Лісничий ДП «Переяслав-Хмельницький лісгосп» Володимир Павлик у коментарі інтернет-виданню “Переяслав Сіті” розповів: “Ми побачили в камери, що горить поле. Виїхали на місце події , щоб не допустити загоряння лісу. Але через вітер пожежа дуже швидко поширилася, – зазначає головний лісничий. – На полі й на території дачного кооперативу працювали рятувальники. А ми гасили лісову пожежу. У цьому процесі брали участь працівники п’яти лісництв. Врятували ліс тим, що пустили трактори для оборювання. Написали в поліцію заяву, щоб знайшли винуватця, який запалив суху траву.

o_1e4oedaehl8i121v7lilkcqh82v У Переяславі через спалювання трави згоріло 4 гектари лісу

Лісничий також скаржиться, що під час пожежі повз ліс проїжджала велика кількість автомобілів. Люди знімали на відео, але ніхто не зупинився, щоб допомогти. “Хоча пожежа в лісі – це не лише проблема лісівників і рятувальників. Це наша спільна біда”, – каже Володимир Павлик.

Довідка

За порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачено накладання штрафу на громадян від 85 грн до 255 грн і на посадових осіб – від 255 грн до 850 грн. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем або порушення вимог пожежної безпеки в лісах карається накладенням штрафу на громадян у розмірі від 255 грн до 850 грн і на посадових осіб – від 510 грн до 1029 грн. Також винуватець мусить відшкодувати збитки, завдані лісовому господарству.

,