Для подолання наслідків глобального потепління бракує політичної волі, – генсек ООН

2 Грудня, 2019
2 Грудня, 2019 admin

Для подолання наслідків глобального потепління бракує політичної волі, – генсек ООН

За словами Гутереша, нині людство має наукові знання й технології для обмеження руйнівних наслідків глобального потепління

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутереш заявив, для боротьби з глобальним потеплінням та іншими змінами клімату не вистачає політичної волі. Про це він заявив на пресконференції напередодні Кліматичної конференції ООН, передає ЗІК.

“Зміна клімату вже не є проблемою на довгу перспективу. Ми вже постали перед глобальною кліматичною кризою. Точка неповернення вже не за горизонтом – вона в полі нашого зору і стрімко мчить у наш бік”, – зазначив генсек.

Він додав, що нині людство має наукові знання й технології для обмеження руйнівних наслідків глобального потепління, але йому “бракує політичної волі”.

“Політичної волі для збільшення вартості вугілля. Політичної волі для припинення фінансування нафтових і вугільних підприємств. Політичної волі для припинення будівництва вугільних електростанцій з 2020 року й надалі. Політичної волі для оподаткування не прибутку, а викидів вуглецю. Оподаткування забруднення, а не людей”, – додав Гутереш.

Зазначимо, кліматична ситуація у світі досягла критичної відмітки. Тепер майбутнє нашої планети залежить від нас самих та нашого способу життя. Вчені з різних країн закликають світову спільноту вжити активних заходів для покращення екологічної ситуації.

Раніше понад 11 тис. кліматологів із 153 країн закликали ООН і владу всіх держав оголосити кліматичний надзвичайний стан.

,