На Прикарпатті за рік зафіксували понад 250 незаконних вирубок лісу

6 Вересня, 2019
6 Вересня, 2019 admin

На Прикарпатті за рік зафіксували понад 250 незаконних вирубок лісу

В Івано-Франківську відбулася нарада яка стосувалася посилення заходів контролю за використанням та охороною лісів з метою протидії незаконним рубкам та запровадженням електронного обліку деревини у форматі відкритих даних, інформує Галицький кореспондент.

Як розповів сам голова ОДА, потрібно терміново посилити заходи контролю за вирубками лісу – адже є відповідний Указ президента України Володимира Зеленського.

“Нам доручено посилити протидію незаконним рубкам та сприяти електронному обліку деревини”, – сказав Андрій Пліхтяк, начальник управління екології та природних ресурсів ОДА.

Начальник Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства Віктор Сахнюк навів статистику порушень в лісовій сфері.

“За рік зафіксовано 268 випадків лісопорушень, при цьому нанесено збитків майже на 4 мільйони гривень. Але наразі відшкодовано лише 309 тисяч гривень, по решті – справи в судах”, – сказав Віктор Сахнюк.

Голова ОДА Денис Шмигаль додав, що заходи контролю, рейди і перевірки треба проводити регулярніше, адже вони дають результат. Він відзначиви ефективність чіпування деревини.

“Потрібно запровадити заборону на будь-які рубки там, де немає електронного обліку деревини. Всі машини, які виїдуть на дороги з деревиною без чіпів – арештовувати. І тоді буде порядок, буде робота”, – вважає голова ОДА.

,