Аутизм, розумова відсталість та пестициди, що вбивають мозок

9 Серпня, 2019
9 Серпня, 2019 admin

Аутизм, розумова відсталість та пестициди, що вбивають мозок

Протягом всієї історії використання пестицидів з кожним днем виявляються все нові і нові непередбачувані небезпечні наслідки від їх впливу, йдеться в матеріалі  Україна проти пестицидів.

Не є таємницею те, що пестициди, як і хімічна зброя, мають спільну системну основу, і базуються на єдиних інформаційних та матеріальних потоках.
Хлорпірифос вперше був використаний під час Другої світової війни як отруйний газ
нервово-паралітичної дії.

У невеликих концентраціях він використовується як інсектицид для боротьби з комахами і розпилюється на полях з 1960-их років.

Хлорпірифос – діюча речовина токсичних пестицидів, які пов’язують з розумовою відсталістю у дітей, незворотнім пошкодженням мозку, затримкою психічного та розумового розвитку, зниженням робочої пам’яті та збільшенням поширеності аутизму.

У 2015 році в «Журналі клінічної ендокринології та метаболізму» https://academic.oup.com/jcem були опубліковані результати проведених наукових досліджень командою міжнародних вчених, де вказується, що група пестицидів органофосфатів, до якої належить хлорпірифос, пов’язана з 13 мільйонами втрачених показників IQ та 59 300 випадками інтелектуальної інвалідності в Європі щорічно.

Для дослідження цього питання була створена Європейська комісія, в складі якої працювало 5 експертних груп.
Згідно з результатами інших досліджень, які були проведені у Каліфорнії та опубліковані в березні 2019 року у Британському медичному журналі (BMJ), визначається, що цей інсектицид спричиняє пошкодження мозку та сприяє збільшенню випадків аутизму у дітей, які зазнали його впливу до та після народження.

Усі матері, які приймали участь у цьому дослідженні, жили в межах 2 кілометрів від полів, де розпилювалися пестициди. Це свідчить про розповсюдження і негативний вплив пестицидів повітряними потоками на значні відстані.

Про схожі результати ще раніше проведених досліджень було повідомлено групою науковців, яку очолювала доктор наук Вірджинія Рау (Virginia Rauh).
В процесі цих досліджень завдяки простим МРТ було виявлено, що кора головного мозку у дітей, які зазнали впливу хлорпірифосу, була зменшеною.
Дані та результати досліджень про всі виявлені аномалії були опубліковані в 2012 році.

А сьогодні вже науковці підраховують та оцінюють втрати від використання пестицидів внаслідок масового зниження інтелектуального рівня. І за їх висновками це катастрофа як зі здоров’ям людей, так і для економіки.

Ці пестициди з групи органофосфатів (гліфосат, хлорпірифос) несуть відповідальність за втрату в середньому 2,5 балів IQ кожної людини в Європі.
Науковим дослідженням вдається оцінити економічні втрати, а саме 13 мільйонів балів IQ в Європі були б еквівалентними 146 мільярдам євро збитків за рік.
«За 20 років IQ європейців знизився, тоді як аутизм та проблеми поведінки тільки зростають. Ми стаємо все більше дурнішими, і якщо не вживати ніяких заходів, то наша цивілізація, яка грунтується на інтелекті, буде рухатися у зворотньому напрямку. Бо про це вже свідчать ознаки» – антрополог, ад’юнкт-професор університету в Оулу (Фінляндія) Эдвард Даттон (Edward Dutton).

Наше повсякденне життя забруднене цими токсичними хімічними речовинами.
Після розпилювання хлорпірифосу на полях і в садах він продовжує своє існування залишками в апельсинах, яблуках, кукурудзі, сечі дітей та у пуповині вагітних.

Пестициди безумовно вбивають комах, але разом з тим і наші сірі клітини, це справжній – «нейроноцид».

У Каліфорнії, де використовується велика кількість хлорпірифосу, в період з 1990 по 2001 рік кількість дітей з аутизмом збільшилася на 600%! Насьогодні у США кожна 68-а дитина має діагноз «аутизм».
«Дивно, чому це все до цих пір не заборонено», – говорить Барбара Демене (Barbara Demeneix), професор лабораторії біології «Еволюція ендокринної регуляції» (CNRS) в Парижі.
«Хлорпірифос токсичний для центральної нервової системи, тобто нейротоксичний, він також є ендокринним деструктором, який діє на сигналізацію щитовидної залози, а це в свою чергу перешкоджає розвитку мозку».

Хлорпірифос вже заборонений на території восьми країн ЄС.

Європейське агенство з безпечності харчових продуктів (EFSA) 2 серпня 2019 року прийняло рішення, яким визнає, що хлорпірифос, інсектицид, шкідливий вплив якого доведено науковими дослідженнями, не відповідає критеріям безпечності для поновлення його реєстрації з 20 січня 2020 року.

Насьогодні ще не достатньо відомо про всі небезпечні властивості і наслідки використання цієї хімічної зброї проти живої природи і самої людини.
А тим часом знищення фізичного та інтелектуального потенціалу і генофонду нації продовжується…

В статті використані матеріали із джерел: https://www.sciencesetavenir.fr/https://www.lemonde.fr/