Дніпроводоканал “злив” у річку нечистот майже на 9 мільйонів гривень, – прокуратура

7 Серпня, 2019
7 Серпня, 2019 admin

Дніпроводоканал “злив” у річку нечистот майже на 9 мільйонів гривень, – прокуратура

Комунальне підприємство “Дніпроводоканал” Дніпровської міської ради має відшкодувати майже 9 мільйонів гривень збитків за те, що зливало у Дніпро нечистоти. Про це повідомляє Дніпроград із посиланням на прес-службу прокуратури Дніпропетровської області.

Як зазначають правоохоронці, прокуратурою були виявлені факти порушення законодавства у сфері охорони навколишнього середовища з боку комунальників. Аби Дніпроводоканал поплатився за завдану шкоду, до Господарського суду Дніпропетровської області був поданий відповідний позов. Як результат, комунальне підприємство має сплатити 8,7 мільйонів гривень збитків.

“Рішеннями господарського суду Дніпропетровської області задоволено позовні вимоги органів прокуратури Дніпропетровської області та стягнуто з КП «Дніпроводоканал» ДМР збитки у сумі 8,7 млн грн, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок забруднення поверхневих вод р. Дніпро скидами забруднюючих речовин у складі зворотних вод, що здійснювались з перевищенням встановлених нормативів гранично допустимих скидів”, – зазначили в прокуратурі.

,