Жителі Індонезії судяться з владою через забруднення повітря

3 Липня, 2019
3 Липня, 2019 admin

Жителі Індонезії судяться з владою через забруднення повітря

Столиця Індонезії Джакарта в червні більше десяти разів очолювала список найбільш забруднених міст світу, пише korrespondent. 

Група активістів з Джакарти, Індонезія, подала до суду на владу через забруднення повітря, яке різко посилилося в останні місяці і стало гіршим, ніж в Делі і Пекіні. Про це повідомляє The Guardian у вівторок, 2 липня.

У столиці заміряли індекс якості повітря 25 червня. Тоді ця цифра склала 240 одиниць, тоді як для порівняння в Лондоні вона становить 12, а в Сан-Франциско – 26.

Судовий розгляд відкриють стосовно президента Індонезії, а також міністрів охорони здоров’я, внутрішніх справ і закордонних справ, мерів Джакарти, Бантена і західної Яви.

“Ми сподіваємося, що через цей позов уряд поліпшить чинне законодавство і вживе активних заходів щодо боротьби із забрудненням повітря, тому що нинішні заходи не працюють”, – пояснили активісти.

Джакарта є найбруднішим містом південно-східної Азії. Грінпіс стверджує, що за це відповідальні велика кількість транспорту на дорогах, заводи, легальні і нелегальні фабрики, відкрите спалювання відходів та енергетична система, що працює на вугіллі.