Латвія занепокоєна через рівень забруднення повітря

26 Квітня, 2019 admin

Латвія занепокоєна через рівень забруднення повітря

Через відсутність опадів, вітру, зростання кількості пожеж та на тлі інших чинників якість повітря в багатьох місцях в Європі, включаючи Латвію, значно погіршилася. Про це свідчить інформація зі станцій метеоспостережень, передає УНН з посиланням на Delfi.

“23 квітня концентрація суспендованих твердих частинок діаметром до 10 мікрометрів у повітрі перевищила норму на п’яти з шести латвійських станцій метеоспостережень”, – зазначили експерти.

Повідомляється, що норма перевищена в чотирьох містах країни. Не перевищена вона у вівторок була тільки на одній з метеостанцій.

“Концентрація частинок дрібного пилу діаметром до 2,5 мікрометрів у вівторок теж перевищила допустиму норму майже на всіх метеостанціях, причому не тільки в містах, але і в Руцаві”, – повідомили метеорологи.

У середу, 24 квітня, у Лієпаї був зафіксований один з найгірших показників якості повітря за всю історію метеоспостережень – середньодобова концентрація PM10 підвищилася до 113,6 мікрограмів на кубометр. У Вентспілсі вона досягла 77,8 мікрограмів на кубометр.

У повітрі збільшилася також зміст квіткового пилку, особливо березової.

Погіршення якості повітря сприяє також збільшення інтенсивності дорожнього руху в робочі дні.

Нагадаємо, рівень забруднення повітря в Європі перевищує норми ЄС та ВООЗ.

,