Тернопільські прокурори зайнялися справою щодо забруднення земельної ділянки

3 Квітня, 2019 admin

Тернопільські прокурори зайнялися справою щодо забруднення земельної ділянки

Розпочато кримінальне провадження щодо забруднення земельної ділянки побутовими відходами, передає Depo.Тернопіль за інформацією прес-служби прокуратури області.

Теребовлянською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом забруднення місцевим підприємством побутовими відходами земельної ділянки, яка знаходиться на території с.Плебанівка Теребовлянського району.

До правоохоронців звернувся староста села із заявою про те, що товариство з обмеженою відповідальністю та приватне підприємство, в порушення спеціальних правил поводження з відходами, здійснюють забруднення побутовими відходами земельної ділянки, яка знаходиться на території села в межах населеного пункту, чим створюють небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.239 КК України.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, днями інспектори Держекоінспекції виявили факт влаштування худобомогильника за межами населеного пункту Плотицької сільської ради Козівського району. Окрім того, туші мертвих свиней, нутрощі тварин, роги та шкури великої рогатої худоби валяються під відкритим небом при в’їзді до селища Скала-Подільська на Борщівщині.

, ,