На Житомирщині перекрили трасу – протестують проти львівського сміття

27 Березня, 2019
27 Березня, 2019 admin

На Житомирщині перекрили трасу – протестують проти львівського сміття

У Бердичівському районі Житомирщини селяни перекрили трасу Житомир – Могилів-Подільський, протестуючи проти завезення сміття, яке за їх словами, має львівське походження, на територію недобудованого цегельного заводу.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила у телефонній розмові голова Семенівської ОТГ Наталія Семенюк.

«Зараз траса Житомир – Могилів-Подільський перекрита у селі Хажин Бердичівського району. Люди ходять пішохідним переходом, аби привернути увагу до проблеми із львівським сміттям. У такий спосіб вони хочуть залучити до врегулювання проблеми представників всіх компетентних органів, адже власник підприємства, де збирається сміття, дозволив собі свавілля. Люди занепокоєні, що ці відходи отруюють повітря і воду», – зауважила Семенюк.

У відділі комунікації поліції Житомирської області інформацію про ускладнення руху на трасі Житомир – Могилів-Подільський підтвердили. На місці події працюють поліцейські, які ведуть перемовини з людьми та забезпечують рух транспорту.

Як повідомлялося, минулого тижня у Бердичівському районі селяни затримали сміттєвоз із львівськими номерами та викликали поліцію.

Згодом з’ясувалося, що на території незавершеного будівництва цегельного заводу у селі Терехове виявлено розміщення та зберігання відходів. За словами очевидців, звезення та складування твердих побутових відходів на зазначену територію здійснювалось протягом останнього місяця.