Забудовники звалюють сміття у канал, яким чиста вода йде в Дніпро

22 Березня, 2019 admin

Забудовники звалюють сміття у канал, яким чиста вода йде в Дніпро

ПАТ “АК “Київводоканал” заявляє, що забудовники скидають сміття у магістральний канал Бортницької станції аерації, а це забруднює воду і може призвести до блокування роботи каналу.

Про це повідомляє прес-служба товариства.

“Київводоканал” пояснив, що через магістральний канал відводять біологічно очищені зворотні води Бортницької станції аерації у водний басейн Канівського водосховища на річки Дніпро.

Але з 2008 року розпочалася інтенсивна забудова правого берегу каналу і, в тому числі,  територій, на яких розташовані трубопроводи подачі очищених стічних вод.

“З 2015 року в даній місцевості відбуваються активні будівельні роботи, хоча землевідведення ділянок на цій території з ПрАТ “АК “Київводоканал” не погоджувалося. Будівельне сміття, пісок та побутові відходи у великій кількості скидаються на береги каналу, що призводить до зменшення його перетину”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в останні два тижні ситуація погіршилася – забудовники інтенсивно засипають сміттям та піском ділянку довжиною 100 м на лівому березі магістрального каналу. Наразі русло, яке має ширину 50 м, уже засипали на 15 м.

 

“Засмічення може призвести до того, що в період проходження паводку буде унеможливлена перекачка паводкових вод. Також дана ситуація може спричинити екологічні проблеми, такі як повторне забруднення очищених стічних вод Бортницької станції аерації з подальшим скиданням в р. Дніпро”, – наголосили у прес-службі.

 

“Київводоканал” заявляє, що для вирішення цієї проблеми треба припинити будівництво на берегах магістрального каналу, вивезти сміття та відновити русло каналу.

Українська правда
, ,