ЄС пропонує 50 000 євро за дієві методи боротьби з пластиковим сміттям

20 Березня, 2019 admin

ЄС пропонує 50 000 євро за дієві методи боротьби з пластиковим сміттям

Єврокомісія оголосила боротьбу з пластиковим сміттям головною темою цьогорічного конкурсу соціальних інновацій European Social Innovation Competition, інформує greencubator.

Організатори чекають на бізнес-моделі, проекти, сервіси і окремі продукти, що мають рішення для зменшення кількості пластикового сміття. Три найбільш інноваційні ідеї отримать по 50 000 євро на реалізацію.

Конкурс відзначить тих учасників, що запропонують суттєву оптимізацію переробки чи повторного використання сміття, а також дієвий механізм зменшення утворення пластикових відходів. Напрямки, в яких можуть працювати інноватори:

  • зменшення використання одноразового пластику в побуті;
  • переробка, повторне використання та утилізація вже існуючого пластикового сміття;
  • вирішення проблеми накопичення пластикового сміття в природі;
  • зміна поведінки продавців і споживачів, нові практики в торгівлі задля зменшення використання пластику і підвищення відсотку переробленого/повторно використаного сміття;
  • впровадження альтернативних бізнес-моделей і оптимізація споживчих ланцюгів задля зменшення кількості сміття і підвищення відсотку переробленого/повторно використаного сміття;
  • впровадження нових матеріалів, сталої альтернативи пластику.

Подати заявку можна онлайн до 4 квітня 2019 року. Організатори конкурсу обіцяють оголосити 30 команд, які пройдуть до наступного етапу, 23 травня 2019 року. Слідкувати за розвитком подій можна на сайті проекту.

, ,