Мікропластикове забруднення охоплює весь світ, – дослідження

9 Березня, 2019 admin

Мікропластикове забруднення охоплює весь світ, – дослідження

Мікропластикове забруднення охоплює весь світ, згідно з новими дослідженнями, які фіксують забруднення в озерах та річках Великобританії, у підземних водах США, вздовж річки Янцзи у Китаї, та на узбережжі Іспанії.

Відомо, що люди споживають крихітні пластмасові частинки з їжею та водою, проте можливі наслідки для здоров’я людей та екосистем ще перебувають на стадії дослідження. Одне дослідження, проведене у Сінгапурі, наприклад, виявило, що мікропластик може містити шкідливі мікроби, – пише  ZIK з посиланням на видання Guardian.

Новий аналіз, проведений у Великобританії, виявив мікропластичне забруднення у всіх десятьох досліджених озерах, річках та водоймах. Більш ніж 1000 дрібних пластиків на літр було знайдено у річці поблизу Манчестера. Навіть у відносно віддалених місцях, таких як водоспади Дохарт та Лох-Ломонд у Шотландії, було знайдено дві-три частинки пластику на літр.

Раніше вже публікувалася інформація про те, що мікропластик завдає шкоди морському життю, адже мешканці морів та океанів споживають його, сприймаючи його за їжу.

Детальніше про це можна прочитати в інформації тут.

У 2017 році мікропластик був виявлений у водопровідній воді по всьому світу, а в жовтні його споживали люди у Європі, Японії та Росії.

Більше про це – тут.

Дослідження Національного університету Сінгапуру виявило понад 400 типів бактерій на 275 частинках мікропластика, зібраного з місцевих пляжів. Серед них бактерії, які викликають гастроентерит та ранову інфекцію у людей, а також ті, що призводять до вицвітання коралових рифів.

Мікропластик також був знайдений під землею у водоносних шарах вапнякових порід у штаті Іллінойс, США. Цей тип джерела підземних вод забезпечує близько чверті питної води у світі.

Інші нещодавні дослідження виявили мікропластик у глибоководних істотах, що мешкають у Північному та Баренцевому морі. Високі концентрації мікропластику були виявлені також у середній та нижній течії річки Янцзи та вздовж середземноморського узбережжя Іспанії.

,