У Верховній Раді зареєстрували законопроект про заборону виробництва хутра

12 Лютого, 2019 admin

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про заборону виробництва хутра

7 лютого 36 народних депутатів на чолі з Андрієм Помазановим зареєстрували у Верховній Раді законопроект №10019 про заборону виробництва хутра в Україні.

Про це повідомляє на сторінці у Facebook громадська ініціатива «Кампанія ХутроOFF».

Законопроект, розроблений за сприяння громадської організації «Єдина Планета», отримав підтримку народних депутатів різних парламентських фракцій, що поділяють занепокоєння згубним впливом хутрових ферм на здоров’я українців та довкілля, йдеться в повідомленні.

Законопроект став відповіддю на однойменну петицію на сайті Верховної Ради, яка набрала рекордну кількість голосів.

ДЕПУТАТИ ПІДТРИМАЛИ ІНІЦІАТИВУ ГО ЄДИНА ПЛАНЕТА 36 народних депутатів на чолі з Андрієм Помазановим зареєстрували законопроект.

Опубліковано Кампанія ХутроOFF Четвер, 7 лютого 2019 р.

У разі ухвалення законопроекту парламентом, хутрове виробництво в Україні буде заборонено з 1 січня 2025 року, а до цього моменту вимоги до утримання хутрових тварин передбачатимуть створення для них умов, максимально близьких до природних, як то доступ до ґрунтів та водойм.

Обов’язковим стане й ліцензування суб’єктів господарської діяльності, напрямком діяльності яких є хутрове виробництво, з метою посилення контролю за їхньою діяльністю, допоки вона не заборонена в Україні.

За інформацією «ХутроOFF», уже відомо про плани відкриття щонайменше 11-ти хутрових ферм в різних регіонах України загальним обсягом близько 3 мільйонів тварин.

На даний момент в Україні вже працює 37 підприємств з виробництва хутра.

При цьому, за словами зоозахисників, які посилаються на надану офіційними джерелами інформацію, хутрове виробництво на сьогодні демонструє збитковість і за останні три роки не принесло в державний бюджет жодної гривні.

Зазначається, що в 14-ти країнах Європи вже заборонено хутрове виробництво через його велику шкоду для навколишнього середовища та протести громадськості і зоозахисних організацій. У разі ухвалення, Україна стане 15-ою країною Європи, яка заборонить хутряні ферми.

Раніше ми повідомляли, що Норвегія стане першою скандинавською країною, де заборонять використання хутра.

Нагадаємо, все більше модних брендів відмовляються від використання натурального хутра. Серед них – Chanel і Versace. Раніше про відмову від хутра заявили такі законодавці моди, як Michael Kors, Jimmy Choo, Gucci і Burberry. Нещодавно до них додався світовий бренд Diane von Furstenberg.

Між тим, як повідомляє «Громадське», у селі Підгірне Рожищенського району на Волині збираються відкрити хутряну звіроферму, де будуть вирощувати норок на шубки. Зазначається, що на теренах області планується відкриття ще шести таких виробництв. Здебільшого власниками цих підприємств є данські та голландські інвестори. Вони намагаються закріпитися в Україні, бо в Європі цей вид бізнесу забороняють, пише видання.

,