Україна планує приєднатися до конвенції про Європейський інститут лісу

24 Січня, 2019
24 Січня, 2019 admin

Україна планує приєднатися до конвенції про Європейський інститут лісу

Кабінет міністрів України схвалив законопроект щодо приєднання до конвенції про Європейський інститут лісу. Для приєднання до інституту цей законопроект має схвалити Верховна Рада, пише Громадське.

Європейський інститут лісу — це міжнародна організація, до якої входять 26 європейських країн. Головною метою діяльності інституту є дослідження лісових ресурсів та обмін інформацією про методи та техніку управління лісовими господарствами.

«Ухвалення законопроекту у парламенті дозволить приєднатися Україні до Конвенції про Європейський інститут лісу, що у подальшому сприятиме мобілізації науково-дослідного потенціалу та ефективного об’єднання наявних ресурсів багатьох європейських країн у галузі лісових наукових досліджень та передових методів і технологій лісоуправління», — повідомляють в уряді.

Раніше у Державному агентстві лісових ресурсів повідомляли, що менше 1% лісу в Україні вирубують незаконно.

Раніше віце-прем’єрка України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомляла, що мораторій на експорт лісу «не дає жодного результату».

«За даними Держстату, ми не експортуємо ліс-кругляк. Водночас, згідно з даними європейських структур, вони імпортують від нас певну кількість необробленої деревини», — повідомляла віце-прем’єрка.

Зазначимо, що Україна запровадила заборону (мораторій) на експорт необробленої деревини до ЄС у 2015 році з метою боротьби з незаконною вирубкою карпатських лісів. Водночас, з того часу Україна стала найбільшим експортером нелегальної деревини до Євросоюзу.

Раніше журналісти повідомляли, що Євросоюз може почати арбітражний та судовий процес проти України з метою скасування мораторію на експорт лісу-кругляка. Відповідне застереження надіслала єврокомісарка з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

,