На інтерактивній карті сміттєзвалищ з’явився сервіс з пошуку пунктів прийому вторсировини

16 Січня, 2019 admin

На інтерактивній карті сміттєзвалищ з’явився сервіс з пошуку пунктів прийому вторсировини

https://ecomapa.gov.ua/– інтерактивна мапа сміттєзвалищ, яку Мінприроди запустило у вересні 2016 року, поповнилася новим інформаційним сервісом, який дозволяє у лічені хвилини визначити розташування найближчого пункту приймання вторинної сировини у кожному регіоні України.

Про це повідомили у Мінприроди, пише Дивись.info.

Загалом на мапі відображено понад 700 пунктів на всій території України з їх контактними даними та класифікацією видів вторинної сировини, яку там приймають (батарейки, люмінесцентні лампи, макулатура, пластик, скло). «Ми розраховуємо, що зібрана в одному місці інформація про пункти приймання вторсировини не лише спростить їх пошук, але й дозволить залучати дедалі більше громадян до роздільного збирання сміття.

Це вкрай актуальна тема, враховуючи не лише зобов’язання України перед ЄС, але й весь той негативний вплив, якого зазнає природа і самі люди через неправильне поводження із відходами», – повідомили у Мінприроди. Щоб знайти необхідний об’єкт, потрібно під зображенням Інтерактивної мапи сміттєзвалищ (https://ecomapa.gov.ua/) знайти рядок «Шари» та обрати зі списку «Пункти прийому вторсировини». Позначення на карті змінять свій колір на синій, тепер залишилося серед них обрати найближчий пункт прийому.

, ,