Найгірші катастрофи, спричинені змінами клімату, коштували країнам у 2018 році 56 млрд євро

29 Грудня, 2018 admin

Найгірші катастрофи, спричинені змінами клімату, коштували країнам у 2018 році 56 млрд євро

10 найгірших стихійних лих 2018 року, що були спричинені зміною клімату, коштували країнам щонайменше 56 млрд євро.

Екстремальні погодні умови, викликані зміною клімату, вразили в цьому році всі континенти, повідомила релігійна організація Christian Aid, – інформує ZIK посилаючись на видання Independent.

Експерти стверджують, що світ прямує до екстремальних теплових хвиль, більш сильних опадів, скорочення врожаю та посилення дефіциту води.

20 найспекотніших років були зафіксовані протягом останніх 22 років, повідомила Організація Об’єднаних Націй минулого місяця.

Найбільш збитковими катастрофами 2018 року, пов’язаними зі змінами клімату, були урагани Флоренція та Майкл, які завдали шкоди на суму щонайменше 20,6 млрд євро.

Сполучені Штати також зазнали щонайменше 5,8 млрд євро збитків від лісових пожеж, які призвели до десятків смертей та знищили тисячі будинків у Каліфорнії.

Цього літа Японія дуже постраждала від сильних паводків та потужного тайфуну Джебі восени, що разом спричинило збитки на суму понад $4,3 млрд.

Посуха у Європі, повені у південній Індії та тайфун Мангхут на Філіппінах та у Китаї стали одними з найдорожчих кліматичних катастроф 2018 року.

, ,