Найглибша точка на Землі виявилася забруднена пластиком

22 Грудня, 2018 admin

Найглибша точка на Землі виявилася забруднена пластиком

Дослідники опустилися на дно Маріанського жолобу в Тихому океані, розташованого поблизу Безодні Челленджера. Це найглибше місце на планеті. І навіть там вони виявили дуже високу концентрацію мікрочастинок пластика.

Про це пише УНІАН посилаючись на The Guardian, додаючи, що рівень забруднення в Маріанському жолобі виявився вищим, ніж у зразках з відкритих вод Тихого, Атлантичного і Арктичного океанів.

«Техногенні пластмаси забруднили найбільш віддалені і найглибші частини планети. Ця ультрааббісаль перетворилася на найбільшу зливну яму для мікрочастинок пластику на Землі. Наслідки поки не відомі, але вони можуть виявитися шкідливими для крихкої екосистеми», – сказали китайські дослідники, які провели дослідження.

Інші нещодавні дослідження у Маріанському жолобі виявили «надзвичайний» рівень забруднення серед місцевої фауни. Оскільки пластик знайшли навіть у животі глибоководних істот. Також мікрочастинки пластику були виявлені у горах у Швейцарії, питній воді і навіть у людських екскрементах.

, ,