Майже 200 країн узгодили правила кліматичної угоди

18 Грудня, 2018
18 Грудня, 2018 admin

Майже 200 країн узгодили правила кліматичної угоди

За підсумками двотижневих переговорів ООН у Польщі майже 200 країн схвалили звід правил, які регулюють Паризьку хартію щодо клімату 2015 року.

Про це пише УКРІНФОРМ посилаючись на видання The Independent.

В правилах, зокрема, містяться пункти про те, як країни звітуватимуть про викиди парникових газів і кроки урядів щодо їх скорочення.

В той же час, відзначає видання, учасники переговорів відмовилися піти на ефективніші заходи щодо боротьби з глобальним потеплінням.

У свою чергу США підтвердили своє небажання дотримуватися угоди щодо клімату.

Як інформувалося, під час обговорень та зустрічей на COP24 у польському Катовіце, які тривали до 14 грудня, делегати з майже 200 країн мають напрацювати так звану Книгу правил з імплементації Паризької кліматичної угоди. Головна мета Паризької кліматичної угоди – не допустити зростання глобальної середньої температури більше 2°C (по змозі – не більше 1,5°C) щодо показників до початку промислової революції, коли людство почало спалювати величезну кількість викопного палива, що призвело до зміни клімату.

Кожна країна зобов’язалася робити внески для досягнення цих двох цілей, так звані національно визначені внески. Що п’ять років держави мають звітувати про зроблені внески у Секретаріат Рамкової конвенції ООН про зміну клімату і ставити нові цілі. Перший звіт країни мають надати у 2023 році.

,