Київ прийняв остаточне рішення про закриття полігону твердих побутових відходів № 5

4 Грудня, 2018 admin

Київ прийняв остаточне рішення про закриття полігону твердих побутових відходів № 5

Київ продовжує рухатися затвердженим планом безпечного закриття полігону твердих побутових відходів № 5 у найближчі 2-3 роки та будівництва альтернативи йому – сміттєпереробного заводу. У цьому процесі ми враховуватимемо технічні рекомендації німецьких колег, які провели ґрунтовне дослідження на полігоні. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час українсько-німецької конференції щодо питань рекультивації полігонів.

«Рішення про закриття полігону № 5 та перетворення його на екологічно безпечний об’єкт є для міської влади Києва принциповим та остаточним. Понад 30 років полігон працював, створюючи значний дискомфорт мешканцям навколишніх сіл, і наразі ми здійснюємо підготовку до процесу рекультивації. Як це відображено у детальному плані, що затверджений Київрадою, ми плануємо виконати роботи орієнтовно протягом трьох років», – сказав він.

Заступник голови КМДА зауважив, що в процесі виконання рекультивації Київ безперечно враховуватиме висновки дослідження, що проводилось інженерним бюро, підзвітним Міністерству охорони навколишнього середовища, природи та ядерної безпеки Німеччини, повідомляє прес служба КМДА.

«В Україні проблеми полігонів, які ми долаємо зараз, у Німеччині мали 40 років тому. Німецькі колеги сьогодні діляться із нами колосальним досвідом і практиками, які ми повинні реалізовувати у терміновому порядку. Дуже важливими є рекомендації щодо формування схилів, переробки фільтрату, проведених замірів міграції метану у тілі полігону та варіанти його переробки, формування захисного екрану тощо», – зауважив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв подякував виконавцям проекту, представникам Мінекології Німеччини за допомогу в питанні рекультивації та висловив сподівання на подальшу співпрацю у напрямку безпечного й ефективного поводження із відходами.

, ,