Кияни вимагають заборонити будівництво асфальтного заводу на Печерську

30 Листопада, 2018 admin

Кияни вимагають заборонити будівництво асфальтного заводу на Печерську

Будівництво заводу біля ботсаду нанесе непоправної шкоди рекреаційній зоні цього району.

Кияни вимагають заборонити будувати асфальтобетонний завод у Печерському районі Києва неподалік Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України. Відповідна петиція зареєстрована на сайті Київради.

Звести завод планує товариство з обмеженою відповідальністю «Спільне українсько-білоруське підприємство «Белавтодор-Україна».

«…При виробництві асфальтобетону в атмосферне повітря викидатимуться забруднюючі речовини: оксиди азоту, оксиди вуглецю, метану, ксилолу та фенолу. Екологи підтверджують потенційну шкоду та загрозу довкіллю і вважають, що будівництво такого заводу в межах міста є недоцільним та надзвичайно шкідливим для киян. Особливо обурливою така ініціатива виглядає із огляду на те, що в Києві вже давно спостерігається високий рівень забруднення повітря, а рівень захворювання серцево-судинними, онкохворобами та алергією б’є рекорди», – сказано в петиції.

Громада Печерська нагадує, що на сьогоднішній момент в Києві вже функціонує декілька асфальтобетонних заводів. «Будівництво ще одного заводу може стати новим викликом для громади та влади, і призвести до виникнення нового конфлікту. Екологи підкреслюють, що найбільшу загрозу таке будівництво несе для печерян та жителів прилеглих районів, оскільки окрім викидів в повітря є ймовірність цілодобового шумового та вібраційного забруднення», – йдеться в петиції.

Окрім того, громада Печерська вважає, що будівництво такого заводу на Печерську саме біля ботсаду нанесе непоправної шкоди рекреаційній зоні цього району.

Джерело: Главком

,