Прокуратура перевіряє причетність 97 суб’єктів господарювання до забруднення річки Прутець на Прикарпатті

26 Листопада, 2018
26 Листопада, 2018 admin

Прокуратура перевіряє причетність 97 суб’єктів господарювання до забруднення річки Прутець на Прикарпатті

За фактом забруднення річки Прутець у селі Поляниця Яремчанської міської ради прокуратура відкрила кримінальне провадження, повідомляє інтернет-видання «КУРС».

Яремчанський відділ Надвірнянської місцевої прокуратури здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 242 (“Порушення правил охорони вод”) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що 8 червня цього року сільський голова села Поляниця Яремчанської міської ради звернувся із заявою про те, що суб’єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність у межах указаного населеного пункту, порушуючи правила охорони вод (водних об’єктів), спричинили забруднення поверхневих вод і створили небезпеку для здоров’я людей та довкілля.

Відповідно до інформації сільського голови с. Поляниця Яремчанської міської ради, викиди в річку здійснюються 97 суб’єктами господарювання, які знаходяться в с. Поляниця, вздовж річки Прутець на ділянках Вишні, Прохідного, Чурів-Подини, Стаїщі Яремчанської міської ради Івано-Франківської області.

25 липня 2018 року начальник Яремчанського відділу Надвірнянської місцевої прокуратури звернувся до Яремчанського міського суду із клопотанням про дозвіл на проведення позапланової перевірки в с. Поляниця на території приватних садиб, які знаходяться вздовж річки Прутець, за участю представників Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, Яремчанського ВП Надвірнянського ВПГУНП в області та безпосередньо працівників Надвірянської місцевої прокуратури, з метою встановлення факту забруднення поверхневих вод річки Прутець речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил.

Досудове розслідування триває.

,