Мінприроди надалі домагатиметься скасування спецдозволів на водокористування для головного забруднювача Случа і Хомори

14 Вересня, 2018 admin

Мінприроди надалі домагатиметься скасування спецдозволів на водокористування для головного забруднювача Случа і Хомори

Міністерство екології та природних ресурсів подасть апеляційну скаргу на постанову  Волинського окружного адміністративного суду, який підтримав позицію ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика Україна»,  відмовивши  в задоволенні позову Мінприроди про  анулювання  підприємству дозволу на  спеціальне водокористуванння.

Як повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва адміністративну справу було передано на розгляд до Волинського окружного адміністративного суду, хоча Мінприроди та Держводагентство наполягали на розгляді цієї справи у столичному суді.

«Зараз Волинський окружний адміністративний суд ухвалив постанову на користь фабрики-забруднювача. Ми з таким рішенням не погоджуємося і будемо його оскаржувати, а значить, буде апеляція і маю надію, рішення на користь місцевих громад і всього живого, що ще водиться у тих річках. Прошу всіх небайдужих підтримати нас у цій боротьбі», – прокоментував ситуацію Міністр екології та природних ресурсів України.

Раніше Мінприроди та Державне агентство водних ресурсів України звернулися до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до ТОВ «Понінківська картонно-паперова Фабрика-Україна» про анулювання дозволу на спеціальне водокористування №1376 терміном дії до 11.04.2020.

Приводом для такого рішення стали результати перевірок територіальних підрозділів Державної екологічної інспекції та численні скарги громадян на діяльність картонно-паперової фабрики, що  негативно впливає на екологічну ситуацію на Хмельниччині, Рівненщині та Житомирщині. Зокрема, йдеться про забруднення річок Случ і Хомора неочищеними стоками, що  викликало масовий мор риби та завдало державі збитків на сотні тисяч гривень.