Три українських міста планують повністю перевести на відновлювальну енергетику до 2050 року

9 Вересня, 2018 admin

Три українських міста планують повністю перевести на відновлювальну енергетику до 2050 року

Міські голови Житомира, Кам’янця-Подільського та Чорткова  підписали меморандум із міжнародною кліматичною організацією 350.org про поступовий перехід енергосистем на відновлювальні джерела енергії. Повністю перевести на «зелену енергію» ці міста планують до 2050 року.

Про це повідомила координаторка організації 350.org Світлана Романко.

За словами міського голови Житомира Сергія Сухомлина, перехід на альтернативні джерела енергії — цілком посильна мета для міста.

«Підписання договору про перехід до 2050 року — це абсолютна реальність. Ми вже працюємо, у нас є зобов’язання до 2020 року скоротити викиди CO2 на 20%. За три роки ми на третину скоротили споживання теплової енергії», — сказав Сухомлин.

Також Сухомлин зазначив, що в місті вже  будують теплоелектростанцію на біопаливі, а також планується будівництво ще трьох таких ТЕЦ.

Секретар міськради Кам’янця-Подільського Дмитро Васильянов, зазначив, що в місті вже давно просувається ініціатива екологічних змін.

Водночас, голова Чорткова Володимир Шматько наголосив, що у 2016 році місто розробило свій план дій сталого енергетичного розвитку Чорткова. Але він впевнений, що до цієї стратегії також мають долучатися не лише міська влада, а й підприємства, які є найбільшими споживачами енергоресурсів.

«Ми з перших днів взяли чітку позицію, завдання — зробити місто Чортків енергоефективним. Головним завданням є зменшити споживання енергоресурсів і зменшити викиди СО2 в навколишнє середовище на 30%», — зазначив він.

Нагадаємо, на початку липня 2018 року у Кам’янці-Подільському відкрили єдину в Україні теплову біоелектростанцію.

Раніше повідомлялося, що за останні 4 роки у відновлювальну енергетику України залучили 1,1 млрд євро.

Повідомлялось також, що 25% електроенергії в світі виробили з альтернативних джерел енергії.

Як повідомлялось, 26 квітня в Україні ввели в експлуатацію найбільшу сонячну електростанцію в Україні, потужність якої складе 50 мегават.

Нагадаємо, що в Міненергетики повідомляли, що за перші 3 місяці 2018 року виробництво електрики з альтернативних джерел в Україні зросло на 30%.

З початку 2018 року кількість сонячних електростанцій в Україні зросла на 13%. Так, за даними Кабміну, за січень-березень 2018 року в Україні ввели в експлуатацію стільки ж сонячних електростанцій, скільки за половину 2017 року.

Раніше в уряді анонсували будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні. Там вважають, що зможуть перетворити зону відчуження на «найбільш інноваційний майданчик у світі».

Також у державному Укренерго анонсували  будівництво енергоакумулюючих станцій загальною потужністю 2,5 гігават енергії. Необхідність у будівництві акумуляторів пояснюють зростанням частки генерації електроенергії з відновлювальних джерел.

Також ми розповідали про те, що вчені запропонували перетворити Сахару на всесвітню електростанцію та знову зробити її зеленою.

,