Розлиту біля Дніпра азотну кислоту везли без ліцензії

9 Серпня, 2018
9 Серпня, 2018 admin

Розлиту біля Дніпра азотну кислоту везли без ліцензії

Підприємство, що здійснювало перевезення азотної кислоти в автоцистерні, в якій відбулася розгерметизація і наступний витік небезпечної рідини, не мало відповідної ліцензії.

Про це на прес-конференції розповів начальник управління Укртрансбезпеки в Дніпропетровській області Олексій Степаненко.

 «Такий небезпечний вантаж як азотна кислота підлягає ліцензуванню. Перевіривши документацію, ми бачили, що підприємство не отримало таку ліцензію, відповідно, здійснювало перевезення нелегально. Власник сказав, що хотів заробити грошей, а потім отримати ліцензію», – сказав  Степаненко.

Співробітники Укртрансбезпеки склали адміністративний матеріал за ч. 1 ст. 164 Адміністративного кодексу України, де передбачається штрафна санкція від 17 до 34 тис. грн з конфіскацією транспортного засобу.

Як розповів заступник начальника ГУ ДСНС в Дніпропетровській області з реагування на надзвичайні ситуації Олександр Шевченко, причиною інциденту стала розгерметизація фланця в одному з відсіків автоцистерни, в якому було 8 тонн азотної кислоти. Витекло близько 4 тонн речовини.

Як повідомлялось, 7 серпня поблизу села Іванівка Петриківського району Дніпропетровської області через розгерметизацію автоцистерни, яка перевозила 24 т. азотної кислоти, стався витік 3-4 т на площі 40-45 кв. метрів. Роботи з нейтралізації місця витоку азотної кислоти були завершені 7 серпня о 20:40. У середу, 8 серпня, планувалось перекачати кислоту з пошкодженої цистерни в іншу.

,