Херсон накрив сморід – під містом майже на кілометр розкидали сміття

8 Серпня, 2018 admin

Херсон накрив сморід – під містом майже на кілометр розкидали сміття

Сморід, що на даний час фіксується у повітрі в усіх районах Херсона, викликаний відходами птахівництва, вивезеними на поле неподалік міста.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у середу в департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

“7 серпня 2018 року отримано численні скарги громадян з усіх районів Херсона на сморід у повітрі. Оперативною групою ГУ ДСНС попередньо виявлено джерело забруднення у вигляді вивезених на поле відходів птахівництва за межами об’їзної дороги в районі села Музиківка Білозерського району. Відходи вивантажено на полі на площі довжиною майже кілометр. А вітер, що дме саме звідти у напрямку Херсона, приносить сморід у місто”, – розповіли в департаменті.

Звідки саме з’явилися ці відходи на полі наразі не встановлено. Проте, як зазначають у департаменті, вони можуть бути вивезені із розташованої у Білозерському районі потужної птахофабрики. “Враховуючи таку велику кількість відходів на полі, більше їм немає звідки взятись там, як з птахофабрики”, – заявили у департаменті.

, ,