Київський сміттєспалювальний завод «Енергія» призупинив прийом сміття

23 Липня, 2018 admin

Київський сміттєспалювальний завод «Енергія» призупинив прийом сміття

Сміттєспалювальний завод «Енергія» 22 липня призупинив прийом сміття в зв’язку з закінченням дії угоди київської влади з компанією «Київенерго» з реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу столиці в частині управління майном цього підприємства, а також ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Про це повідомила прес-служба «Київенерго».

Згідно з повідомленням, запасів твердих побутових відходів (близько 10 т) на підприємстві досить для забезпечення планової роботи до 31 липня. А з 1 серпня завод переходить в управління міської влади як об’єкт комунальної власності.

Як повідомляв УНІАН, угоду між столичною владою і компанією «Київенерго» на управління комунальними активами (міське теплове господарство, ТЕЦ 5 і ТЕЦ 6, сміттєспалювальний завод «Енергія») було підписано в 2001 році.

Протягом 17 років «Київенерго» забезпечувало близько 70% киян централізованим опаленням і гарячим водопостачанням, і весь Київ – електрикою. Крім того, компанія відповідала за безперебійну роботу двох теплоелектроцентралей, розташованих у Києві. За умовами угоди в управління «Київенерго» перейшов і сміттєспалювальний завод «Енергія».

Починаючи з 2011 року, на заводі «Енергія» була реалізована масштабна інвестиційна програма. У 2014 році там була побудована перемичка, що з’єднала завод з міськими тепломережами. Тепла, отриманого під час спалювання сміття, досить, щоб забезпечити опаленням і гарячою водою близько 300 багатоповерхівок. У рамках програми модернізації було реконструйовано систему очищення викидів, що дозволило істотно поліпшити екологічні показники підприємства.

Зараз сміттєспалювальний завод «Енергія» – повноцінна міська міні-теплоцентраль, а Київ – єдине місто в Україні, де з побутового сміття виробляється і подається в мережі теплоенергія. На сьогодні завод переробляє близько 25% обсягу твердих побутових відходів життєдіяльності столиці.

, , ,