Вимагають чистої води. ФОТО

20 Червня, 2018 admin

Вимагають чистої води. ФОТО

19 червня, представники громадських організацій, активісти, депутати Новоград-Волинської міської та районної рад перекрили рух транспорту на автомобільному шляху міжнародного значення Київ — Чоп.

Основна вимога — припинити забруднення річок Хомора та Случ Понінківською картонно-паперовою фабрикою. В публікації на сторінці міськради у Фейсбуці зазначається, що вже кілька років численні звернення щодо цього не дають результатів, що й спонукало до кардинальних дій. Заступник міського голови Анатолій Легенчук поінформував, що влада міста підтримує людей, адже ситуація із забрудненням річок Хомора та Случ вже переросла в справжню екологічну катастрофу. Не можна стояти осторонь, коли під загрозою здоров’я 60-титисячної громади Новограда-Волинського.

Координатори акції підготували звернення щодо екологічного стану басейну річки Случ на ім’я Президента, Прем’єр-міністра та Генерального прокурора України. Вони вимагають, зокрема, тимчасового припинення діяльності ТОВ “Понінківська картонно-паперова фабрика — Україна” у Хмельницькій області до встановлення нових очисних споруд.