На Вінниччині оштрафували підприємство через забруднення повітря та самовільний забір води

29 Травня, 2018 admin

На Вінниччині оштрафували підприємство через забруднення повітря та самовільний забір води

В ході проведення планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на одному із підприємств області спеціалістами Інспекції виявлено порушення, внаслідок яких державі завдано збитків. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області. 

Як ідеться у повідомленні, спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів та атмосферного повітря Державної екологічної інспекції у Вінницькій області зафіксовано, що підприємством, яке розташоване у м. Гайсин, певний період часу здійснювалися викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел без відповідного на те дозволу, що є порушенням ст. 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Також протягом певного періоду суб’єкт господарювання на території промислових майданчиків здійснював водокористування із свердловин без дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням ч. 9 ст. 44 Водного кодексу України.+
Спеціалістами Інспекції обраховано, що внаслідок таких протиправних дій підприємства державі було в сумі завдано збитків на 28 203 гривні 60 копійок. Для можливості добровільного їх відшкодування суб’єкту господарювання пред’явлено претензії.