Угорщина вимагає покарати Україну за сміття в річках

19 Травня, 2018 admin

Угорщина вимагає покарати Україну за сміття в річках

Представники угорської відділення Greenpeace звернулися з листом до Міністерства внутрішніх справ, Управління водного господарства та відповідальних за Гельсінську конвенцію з приводу проблеми забруднення річок на кордоні з Україною.

В організації вказали на те, що за останні тижні надійшло чимало скарг, а також з’явилися тривожні новини в ЗМІ про те, що річка Бодрог страждає через велику кількість побутових відходів, що надходять, швидше за все, з боку України, повідомля obozrevatel.

Ц”Сміття, ймовірно, буде продовжувати надходити в нашу країну, викликаючи забруднення води і погіршуючи екологічні проблеми. Подібна ситуація повинна контролюватися відповідно до міжнародного договору конвенції 17 березня 1992 року, підписаного в Гельсінкі. Важливо, що Україна і Словаччина також серед учасників Конвенції”, – сказано в листі.

Відзначається, що в Конвенції, зокрема, зазначено, що всі витрати, пов’язані з заходами щодо запобігання, обмеження і скорочення забруднення, відшкодовує забруднювач.

“Виходячи з цього вимагаємо, щоб Україна як співорганізатор транскордонного забруднення якомога швидше усунула його, а також відповіла за екологічні збитки, який міг бути заподіяна, і в подальшому запобігла забруднення річок”, – сказано в документі за підписом Шимона Гергея, експертом Greenpeace в Угорщини.

,