У Кропивницькому в атмосферному повітрі знайшли перевищення пилу та формальдегіду

24 Квітня, 2018 admin

У Кропивницькому в атмосферному повітрі знайшли перевищення пилу та формальдегіду

У Кропивницькому рівень забруднення атмосферного повітря у березні  характеризувався збільшенням діоксиду сірки, формальдегіду, незначним збільшенням розчинених сульфатів, оксиду вуглецю, зменшенням сажі.

Про це повідомляє Кіровоградська ОДА з посиланням на департамент екології та природних ресурсів, пише інформаційний портал Гречка.

Стан атмосферного повітря оцінювали за середньомісячними концентраціями у кратності перевищень середньодобових гранично допустимих концентрацій (далі – ГДК) по 8 пріоритетними забруднюючими речовинам, які найбільше впливають на забруднення.

Контроль за станом забруднення атмосферного повітря Кропивницького проводить лабораторія спостереження за забрудненням атмосфери ІІ групи Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології відповідно постам по інгредієнтам: пил, діоксид сірки, діоксид азоту, оксид вуглецю, оксид азоту, сажа, розчинені сульфати, формальдегід.

Перевищення спостерігалось по пилу в 1,3 рази, по формальдегіду в 1,3 рази. Рівень забруднення атмосферного повітря інших визначуваних інгредієнтів був на рівні лютого 2018 року.

Максимальні концентрації по пилу на рівні ГДК спостерігались: 3 березня о 7:00 при південно-південно-східному вітрі в районі ПАТ “Ельворті” (ПЗС-1); 6 березня о 7:00 годині при східно-південно-східному вітрі в районі ПАТ “Ельворті” (ПЗС-1); 10 березня о 19:00 при штилі в районі Колгоспного ринку (ПСЗ-2).

Максимальні концентрації по оксиду вуглецю на рівні ГДК спостерігалась 13 березня о 17:00 при південно-східному вітрі в районі Колгоспного ринку (ПСЗ-2).