Екологічна комісія перевірить славнозвісну компанію “Даноша”

19 Квітня, 2018
Posted in Новини
19 Квітня, 2018 admin

Екологічна комісія перевірить славнозвісну компанію “Даноша”

Жителька села на Калущині звернулася до обласної ради з проханням перевірити діяльність фірми “Даноша”, повідомляє МІСТО

17 квітня, в Івано-Франківську відбулось засідання обласної екологічної комісії, на якій чиновники слухали листи громадськості. В одному з таких листів, жителька села Сівки-Войнилівської Марія Антонів  просить екологічну комісію вжити заходів стосовно ТзОВ “Даноша”. Пані Марія переконана, що компанія порушує екологічне законодавство.

У листі жінка надіслала перелік екопроблем, до яких призводить діяльність заводу: забруднення водних ресурсів, земель, гибель риби.

До слова, сільські активісти неодноразово звертались із позовами на “Даношу” до суду. Однак керівництво свиноферми ніякої відповідальності так і не понесло, а підприємство продовжує забруднювати довкілля.

Дуже гарна екологія, де нічого нема і нічого не працює, але там насправді немає ніякої складової економіки. Це має враховуватись, — зазначив голова екологічної комісії Андрій Левкович.

Комісія вирішила детальніше вивчити питання і зробити виїзне засідання до Сівки-Войнилівської разом із екологічною інспекцію.