Мініприроди анулювало ліцензію на поводження з небезпечними відходами ще трьом підприємствам

11 Квітня, 2018
11 Квітня, 2018 admin

Мініприроди анулювало ліцензію на поводження з небезпечними відходами ще трьом підприємствам

Наприкінці березня цього року Міністерство екології та природних ресурсів анулювало ліцензію на поводження з небезпечними відходами ще трьом підприємствам. 

Повідомляється, що 30 березня Міністерство позбавило права збирати, зберігати та перевозити небезпечні відходи ТОВ “ЕКО-ПРОМ-СЕРВІС” та ТОВ “ВІНОСТР”. Того ж дня Міністерство анулювало ліцензію на право збирання та зберігання небезпечних відходів ПП “ОЛЕСТАС”.

Додамо, що протягом березня Мінприроди відмовило у видачі ліцензії на поводження із отрутохімікатами чотирьом підприємствам: ТОВ “Втормаг”, ТОВ “А-Енерго”, ТОВ “ПРОМСНАБ-МИКОЛАЇВ” та Хмельницькому обласному протитуберкульозному диспансеру.

Разом з тим, у березні ліцензію на поводження із небезпечними відходами отримали ПП “Полімет” та ТОВ “Укрекологістика”.

Раніше повідомлялось, що на ринку утилізації небезпечних відходів екологи фіксують колапс. За їх словами, за час дії мораторію на перевірки бізнесу і відсутність нагляду з боку профільного Міністерства, велика частина спецкомпаній перетворилася у безвідповідальних шахраїв, які замість реального знешкодження отрутохімікатів розкидають їх по ярах і лісосмугах країни.

З 2018 року Мінприроди виведено з-під дії мораторію та дозволено проводити перевірки. Ековідомство цього року планує перевірити 130 утилізаторів небезпечних відходів.

http://www.unn.com.ua/uk/news/1723714-troma-psevdoutilizatorami-menshe-minprirodi-prodovzhuye-vidbirati-litsenziyi-u-fiktivnikh-pidpriyemstv