В Україні повноваження з охорони природи передали місцевій владі

22 Березня, 2018
Posted in Новини
22 Березня, 2018 admin

В Україні повноваження з охорони природи передали місцевій владі

Тривалий час питання повноважень в сфері охорони природи було не врегульовано, оскільки територіальні управління Мінекології були ліквідовані, а їхні функції не були передані місцевій владі.
Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає передачу повноважень в галузі охорони навколишнього природного середовища від територіальних органів Мінекології, які припинили свою діяльність, обласним державним адміністраціям.
За ухвалення закону №4551 про внесення змін до закону “Про природно-заповідний фонд України” (щодо повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища) у другому читанні та в цілому проголосували 227 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів. Присутній в парламенті під час голосування за закон міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зазначив, що ухвалення цього законопроекту є вкрай важливим, оскільки територіальні управління Мінекології були ліквідовані, а їхні функції не були передані місцевій владі. «Неголосування за цей закон унеможливлює ефективну роботу з розширення об’єктів і територій природоохоронного фонду», – зазначив Семерак.

«У 2012 році, коли відбулася адміністративна реформа, частина функцій територіальних органів Мінекології зависла в повітрі, вони не були передані органам місцевого самоврядування під час децентралізації і не залишилися в міністерстві. Йдеться про те, що декілька років ці функції не виконуються», – додав міністр. Як повідомляв УНІАН, 7 лютого 2017 року Верховна Рада відправила даний законопроект на доопрацювання в парламентський Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи для повторного другого читання. Мінекології планує до 2020 року збільшити удвічі територію природно-заповідного фонду України, який на сьогодні становить 6% площі країни.

https://ecology.unian.ua/10052306-v-ukrajini-povnovazhennya-z-ohoroni-prirodi-peredali-misceviy-vladi.html