Георгій Арзуманян взяв участь у проведені громадських слухань, щодо обговорення видачі дозволу Придніпровській ТЕС на збільшення викидів

20 Лютого, 2018
20 Лютого, 2018 admin

Георгій Арзуманян взяв участь у проведені громадських слухань, щодо обговорення видачі дозволу Придніпровській ТЕС на збільшення викидів

19 лютого 2018 року координатор ВГО “Зелений Фонд” у східному регіоні Георгій Арзуманян взяв участь у проведені громадських слухань, щодо обговорення видачі дозволу Придніпровській ТЕС на збільшення викидів.

На слуханнях мешканці Дніпра виступили із вимогою – провести екологічну модернізацію Придніпровської ТЕС! В обговоренні також взяли участь Вікторія Войці́цька, Артем Романюков Павел Ткаченко, Илья Рыбаков Ірина Черниш та багато інших активістів.

Придніпровська ТЕС – єдина теплова електростанція, яка знаходиться в межах міста-мільйонника. Перші енергоблоки, які зараз експлуатуються найбільше, введені в експлуатацію в 1961 році.
Зокрема, вони зазначають, що вже з 2012 року чекають на модернізацію станції, а саме:

✅ встановлення сучасного пило та газоочисного обладнання на котли енергоблоків станції задля зменшення шкідливих викидів в атмосферне повітря міста;

✅ автоматизовану систему моніторингу на труби та межу санітарно-захисної зони;

✅ вирішення питання із відходами станції, що протягом 50 років накопичуються на землях нашого міста та області.

Ці вимоги передбачені умовами приватизації ТОВ «ДТЕК Дніпроенерго», яка володіє Придніпровською ТЕС. «Нас щороку ошукують, даючи порожні обіцянки щодо виконання наведених вище вимог, тому ми більше не віримо Придніпровській ТЕС» – вважають активісти.

❗️Ми – за зменшення викидів смертельно небезпечних речовин у повітря!

❗️Ми – проти видачі дозволу станції на викиди з великими концентраціями шкідливих речовин! Такі вимоги висловили мешканці Дніпра під час громадських слухань.

ВГО “Зелений Фонд” стежить за ситуацією з Придніпровською ТЕС, та вважає, що єдиним правильним рішенням є виконання наведених вище вимог.