У Києві з’являться контейнери для батарейок, енергозбережних ламп і ртутних термометрів

27 Січня, 2018
Posted in Новини
27 Січня, 2018 admin

У Києві з’являться контейнери для батарейок, енергозбережних ламп і ртутних термометрів

“Київкомунсервіс” закликає не викидати побутові відходи в контейнер для небезпечного сміття / фото УНІАН

На вулицях столиці почали встановлювати контейнери для відпрацьованих батарейок, енергозбережних ламп та ртутних термометрів, що становлять небезпеку для людей та довкілля.

Про це комунальне підприємство «Київкомунсервіс» повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Контейнери мають помаранчевий колір та наразі встановлені перші два за двома адресами: вул. Ярославів Вал, 19 та вул. Мала Житомирська, 11.

За інформацією «Київкомунсервісу», протягом першого кварталу в усіх районах міста заплановано встановити ще 106 таких контейнерів.

Також у соцмережі оприлюднено адреси місць встановлення контейнерів.

Водночас «Київкомунсервіс» звертає увагу на культуру поводження з відходами.

«Не встигли новенькі контейнери для небезпечних відходів з’явитися в місті, як «культурні» люди активно почали їх заповнювати. Вміст контейнера по вул. Ярославів Вал, 19 станом на 22.01.2018: жменька відпрацьованих батарейок, десяток ламп-економок, три чебуреки, пачки з-під цигарок, одноразові стаканчики, використаний папір. Коментарі, як то кажуть, зайві», – сказано у повідомленні.

Як відомо, з 1 січня 2018 року Україна зобов’язалася сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне. Про це йдеться у статті 32 Закону України “Про відходи”, до якої був доданий відповідний пункт ще у 2012 році.

Цей пункт відповідає двом Директивам ЄС – 1999/31/EC та 2008/98/EC, які врегульовують поводження зі сміттям у країнах Європи, надають чітку послідовність дій, які необхідно виконувати із відходами, класифікують сміття, ставлять стратегічну мету скоротити кількість відходів, які вивозять на полігони.

Відповідальність за виконання закону покладена на Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Джерело: https://ecology.unian.ua