Практичні аспекти нового «екологічного» закону, або Як працюватиме в Україні оцінка впливу на довкілля

22 Листопада, 2017
Posted in Новини
22 Листопада, 2017 admin

Практичні аспекти нового «екологічного» закону, або Як працюватиме в Україні оцінка впливу на довкілля

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак зазначив, що із впровадженням Закону у країні скасовується пострадянська модель — екологічна експертиза — і запроваджується нова європейська форма оцінки впливу на довкілля (ОВД):

— Кожна облдержадміністрація отримає нові повноваження та зобов’язання. Оцінку впливу на довкілля здійснюватимуть підрозділи з питань екології та природних ресурсів. Сьогодні важливо обговорити спільний план дій і почати практичне впровадження Закону. Успішність цього процесу, в першу чергу, залежить від ефективних кроків представників місцевих органів влади.

Міністр вкотре підкреслив, що впровадження європейської моделі ОВД — вимога Угоди про Асоціацію з ЄС та інших міжнародних зобов’язань України.

Отримання висновку про ОВД стане обов’язковим для отримання дозволу на провадження господарської діяльності — зазначив Остап Семерак.

Процедура оцінки впливу на довкілля, у тому числі, передбачає підготовку суб’єктом господарювання звіту з ОВД, проведення його громадського обговорення. Заключний етап — надання уповноваженим органом мотивованого висновку з оцінки впливу на довкілля.

Загалом під час наради планують обговорити всі аспекти нової моделі, провести навчання та організувати ефективну взаємодію між профільним міністерством та облдержадміністраціями.

Джерело: https://novosti.cn.ua