Чим ми дихаємо? Які міста відзначилися гіршою якістю повітря (інфографіка)

27 Жовтня, 2017
Posted in Новини
27 Жовтня, 2017 admin

Чим ми дихаємо? Які міста відзначилися гіршою якістю повітря (інфографіка)

Дані про забруднення повітря в різних містах країни за перше півріччя 2017 року. Безумовним антилідером за цей час став прифронтовою Маріуполь, який набрав 12,7 бали за індексом забруднення атмосфери, причому рівень забруднення повітря формальдегідом в ньому вище граничної концентрації майже в шість разів, — повідомляє «Слово і Діло».

Кам’янське та Дніпро зайняли друге і третє місця за рівнем забруднення повітря, а курортна Одеса потрапила на четверте місце списку міст з найгіршим повітрям і набрала рівно 11 балів за шкалою забруднення. Миколаїв, Слов’янськ та Лисичанськ також потрапили в десятку найгірших по чистоті повітря міст, причому в кожному з них вміст формальдегіду в атмосфері перевищено в 3,7 рази в порівнянні з гранично допустимою концентрацією, хоча в цілому в Миколаєві повітря було чистіше, і він потрапив на 9-ту сходинку.

На сьомому місці Луцьк з індексом 8,7 – тут забруднене повітря переважно діоксидом азоту та фенолом, а на восьмому – Київ, де концентрація діоксиду азоту перевищено втричі, а оксиду азоту – в 1,3 рази.
П’ятірку міст з більш-менш пристойним повітрям очолив Тернопіль, який набрав по шкалі забруднення атмосфери 2,5 бала. У знаменитих після свого перейменування Горишних Плавнях повітря також відносно чистий – вони потрапили на друге місце.

Ізмаїл та Чернівці посіли третє і четверте місця з показниками 2,7 і 2,9 за індексом забрудненості повітря, а п’яте місце зайняв Світловодськ.

Джерело: https://sumynews.online